Založ si blog

Čo treba urobiť preto, aby sme našli čistú Pravdu?

Čistá Pravda! Už toto slovné spojenie hovorí o jednom najzákladnejších atribútov, prostredníctvom ktorého sa je možné dopracovať k čistej Pravde. Je ním čistota! Naša vnútorná čistota! Čistota myšlienok a citov! Jedine prostredníctvom nej možno totiž vytvoriť rovnorodý most smerom k čistej Pravde! Ide tu o jednoduchú Zákonitosť, spočívajúcu v princípe, že iba rovnaké je pritiahnuté k rovnakému.

Ak nenaplníme tento základný predpoklad a naša túžba po Pravde nie je naozaj čistou, ak sa o vnútornú čistotu ani len trochu nesnažíme a po nej netúžime, potom bude to, k čomu sa na základe takéhoto nedokonalého hľadania dopracujeme, presne zodpovedať miere nášho vnútorného znečistenia. Nebude to teda v nijakom prípade môcť byť čistá Pravda, ale vždy iba polopravda. Polopravda a polopravdy, ktorých je všade vôkol nás obrovské množstvo, a ktoré presne zodpovedajú miere vnútorného znečistenia väčšiny ľudí. Polopravdy, ktoré sú v podstate samotné produktom práve tohto vnútorného znečistenia.

Ľudia sa uzavreli a zamotali v polopravdách! Ak sa chcú vyslobodiť z tohto zmätku a dopracovať k tomu, čo možno nazvať čistou Pravdou, musia sa usilovať stať sa vnútorne čistými! Čistými a úprimnými vo svojich citoch a myšlienkach! Iba takýmto spôsobom, na základe Zákona príťažlivosti rovnorodého, môžu totiž vybudovať most smerom k čistej Pravde, aby sa k nej práve prostredníctvom tohto mosta mohli dostať, aby ju mohli nájsť a pochopiť. Tadiaľto vedie cesta! Cesta úprimnej a čistej túžby po Pravde, ku ktorej sa snažíme priblížiť svojim čistým vnútrom.

Udržujme teda krb svojich myšlienok čistý! Tým dospejeme k mieru, šťastiu, a napokon, ak v tom budeme naozaj vytrvalí, aj k čistej Pravde. A verte, že poznanie tejto Pravdy stojí naozaj za to!

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:57

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1693858x
Priemerná čítanosť článkov: 2891x

Autor blogu

Kategórie