Založ si blog

Súčasný stav Európy je desivým stavom úpadku!

Európa smeruje k úpadku, pretože rezignovala na rozvoj ducha! A je tomu tak preto, lebo naše univerzum je duchovné a všetko v ňom podlieha evolúcii tak, ako to zaznamenal Darwin. Všetko v ňom podlieha vývoju od jednoduchšieho k čoraz dokonalejšiemu, ale aj od duchovne nevedomého k duchovne čoraz vedomejšiemu. Tento proces je vzájomne úzko prepojený a je podporovaný všetkými zákonitosťami univerza.

Čo však akýmkoľvek spôsobom odmieta akceptovať prirodzený vývoj k čoraz vyššej duchovnosti a duchovnej zrelosti je tými istými zákonitosťami univerza odsúvané bokom, na vedľajšiu koľaj, ako duchovne neperspektívne, a preto nevyhnutne smerujúce k záhube.

No a žiaľ, práve toto je stav, v ktorom sa v súčasnosti nachádza Európa.

A pri tom Európa kráčala po celé stáročia relatívne správne! Bola totiž kresťanskou a hodnoty kresťanstva sa jej obyvatelia snažili vnášať do svojich životov. Samozrejme že viac, alebo menej efektívne, pričom nemožno nespomenúť i mnohé negatívne javy, akým bola trebárs inkvizícia, alebo náboženské konflikty a vojny. Každopádne však Európa, aj napriek všetkým svojim chybám predsa len stála v prirodzenom prúde duchovne evolučného vývoja univerza.

Žiaľ, zásadná trhlina v tomto vývoji sa začala objavovať koncom 19. storočia a začiatkom 20. storočia nástupom priemyselnej revolúcie. Množstvo technických výdobytkov vyvolalo totiž obrovské nadšenie z toho, čo všetko človek dokáže. Vyvolalo nadšenie z ľudských rozumových schopností a možností.

Duchovné začalo byť považované za čosi prežité, spiatočnícke a nemoderné. No a výsledkom tohto novo nastúpeného trendu je súčasný materializmus a ateizmus. Výsledkom je vznik nového náboženstva konzumu a užívania si. Náboženstva plného brucha a plných peňaženiek.

Ako však už bolo povedané na začiatku, všetko, čo nastúpi deštruktívny trend straty duchovnosti je samotné smerované k deštrukcii, pretože rozklad duchovnosti a s ňou neoddeliteľne spojenej mravnosti sa nevyhnutne, skôr alebo neskôr transformuje do podoby rozkladu vonkajšieho. Ak totiž v národoch stráca duchovnosť význam, z hľadiska duchovnej podstaty univerza stráca význam existencia takýchto národov, pretože sa odvrátili od chceného evolučného vývoja.

Európa sa v súčasnosti podobá starovekému Rímu tesne pre jeho pádom. Rímu, v ktorom v jeho začiatkoch vládol určitý poriadok a určitá morálka, zatiaľ čo pod vplyvom blahobytu a peňazí prúdiacich z provincií prepadol na svojom sklonku dekadencii, zvrátenosti, zvrhlosti a nemravnosti. Až nakoniec, kvôli svojmu hlbokému vnútornému hodnotovému rozvratu prestal byť schopný čeliť nájazdom barbarov.

I súčasná Európa sa zmieta v nemravnosti a najrozličnejších zvrátených trendoch, ktoré európske inštitúcie presadzujú ako normu. Nech už je to gender ideológia voľnej zámeny pohlaví, registrované partnerstvá, predčasná sexualizácia mládeže a podobne.

A rovnako, ako za čias Ríma začína byť aj Európa atakovaná novodobými barbarmi, ktorí prichádzajú, aby ju zrazili na kolená.

V evanjeliách sa píše: kde je telo, tam sa zhromaždia supy. To znamená, že všetko iba čisto hmotné, bez úsilia o duchovné je v skutočnosti mŕtve a ako mŕtve musí byť odstránené. A tak sa teda v súčasnosti v podobe migrantov a agresívneho islamu zlietajú do Európy supy, aby túto duchovnú mŕtvolu odstránili z povrchu zemského.

Migranti k nám prinášajú islam s jeho živelnou duchovnosťou. S duchovnosťou stredovekým spôsobom krutou, ale predsa len duchovnosťou, na rozdiel od duchovne vyprázdnenej, materialistickej, ateistickej a konzumnej Európy. Do popredia sa teda jednoznačne tlačí to, čo je schopné niesť ďalej štafetu duchovnosti, zatiaľ čo to, čo duchovnosť stráca je zákonitosťami univerza odsúvané bokom, smerom k úpadku a absolútnemu rozvratu.

O všetkých týchto skutočnostiach nehovorím snáď preto, že by som bol na strane islamu, ale preto, aby sme pochopili najhlbšie príčiny súčasného diania a tým poznali, v čom spočíva záchrana. A záchrana spočíva jedine v našom opätovnom zaradení sa do prúdu duchovnej evolúcie.

Môžeme totiž vystavať okolo celej Európskej únie päť metrový múr a môžeme vyhostiť úplne všetkých migrantov, ak ale nezastavíme vlastný duchovný a morálny rozklad a nezaradíme sa do prúdu duchovnej evolúcie, budeme atakovaní inými rozkladnými činiteľmi, aby sme nimi boli nakoniec, ako vývojovo neperspektívni úplne zničení.

Alláhu akbar! S týmito slovami na perách a v duši prichádzajú utečenci do Európy. A majú pravdu! Majú tisícnásobnú pravdu, pretože Boh je naozaj veľký! A jeho ignorovanie, jeho spochybňovanie, jeho zosmiešňovanie, jeho odsúvanie do ríše rozprávok sa nakoniec môže stať súčasnému, konzumnému európskemu živočíchovi osudným! V univerze, ktoré je duchovné sa totiž jednoducho nemožno vyhnúť tlaku duchovnej evolúcie, čo prakticky znamená, že máme iba tri možnosti.

Prvá možnosť spočíva v opätovnom návrate ku kresťanským hodnotám a k jeho kultivovanej duchovnosti, ktorá plne zodpovedá nášmu prostrediu, našej tradícii a našej mentalite.

Druhou možnosťou je, že budeme k duchovnosti donútení násilím, prostredníctvom kultúrne, ale i mentalitou absolútne inorodého islamu v jeho stredovekej podobe a s jeho stredovekými spôsobmi.

A treťou možnosťou je naše absolútne vymazanie z povrchu zemského, ale i z celého tohto stvorenia, pretože právo na existenciu vo stvorení, ktoré je svojou podstatou duchovné má jedine to, čo smerom k duchovnému usiluje! A to platí pre každého jednotlivca osobne, ako i pre celé národy!

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1694399x
Priemerná čítanosť článkov: 2891x

Autor blogu

Kategórie