Založ si blog

Jedine viera v možnosť zázraku mu dovoľuje udiať sa!

Ak človek dokáže v sebe takúto vieru vzbudiť, otvorí sa pre ním brána k úplne novej realite. K zázračnej realite, ktorá nám všetkým zostáva skrytá práve pre naše pochybnosti a pre našu malovernosť. Je to však možné zmeniť! A my si teraz ukážme ako.

Tisícročná ľudská skúsenosť, podopretá racionalitou rozumu hovorí, že po vode sa chodiť nedá. Že je to absolútny nezmysel. V evanjeliách sa však píše, že keď budeme mať silnú vieru, môžeme po nej kráčať tak, ako kedysi Peter.

Človek má teda na výber dve možnosti, a je len na ňom, ktorej uverí. Či uverí realite Ducha, alebo realite racia a hmoty. A v čo uverí, za čo sa vnútorne postaví, to sa pre neho naozaj stane realitou.

Prečo o tom hovoríme? Nie preto, aby sme sa naučili chodiť po vode, ale preto, že tieto skutočnosti majú oveľa širší význam. Majú zásadný význam pre celé naše bytie a jeho základnú hodnotovú orientáciu.

Onen zásadný význam spočíva v našej voľbe medzi realitou Ducha a jej hodnotami, alebo medzi realitou matérie a jej hodnotami. A každý z nás, stojac medzi týmito dvomi realitami a ich hodnotovými systémami, sa svojou vierou a svojim presvedčením prikláňa k jednej z nich.

Ale pozor! Jedna z nich je vyslovene obmedzujúca, a preto formujúca z človeka bytosť obmedzenú. Ak sa totiž prikloníme k realite hmoty a jej hodnotám, ak sa prikloníme k rozumovej racionalite, ktorá vychádza z materiálnej reality, toto všetko vytesňuje na okraj a potláča realitu Ducha.

Ak sa ale prikloníme k realite Ducha, táto nevylučuje realitu hmoty, avšak stojac nad ňou, jej dokáže vládnuť a dokáže ju ovládať.

Hodnotami reality hmoty sú peniaze, majetky, moc, sláva, kariéra, konzum a užívanie si. Hodnotami reality Ducha sú spravodlivosť, čestnosť, dobro, ušľachtilosť, ohľaduplnosť a čistota. A jedine na tebe človeče záleží, ktorú z nich si vyberieš, za ktorú sa postavíš a ktorej hodnoty budeš uznávať a napĺňať. A to, čo si si vybral, sa stane nakoniec tvojim osudom! Osudom dočasného blaha v realite hmoty, po ktorom príde fyzická, a nakoniec aj duchovná smrť. Alebo osudom nehynúceho bytia v realite Ducha, ktorej hodnoty dobra, lásky a spravodlivosti nikdy nezahynú a zostávajú večné aj vtedy, keď sa zrúti celý hmotný vesmír.

Čo si teda človeče vyberieš, to sa stane tvojim osudom. A aby ti bol tento výber čo najviac uľahčený vedz, že si v skutočnosti vyberáš medzi životom a smrťou. Medzi životom vo večnosti Ducha a medzi smrťou v dočasnosti hmoty. Všetko teda zváž a vyber si dobre!

PS. Keď niekdy navštívite nejaký vodný tok, alebo jazero, skúste prísť až k samému okraju vody. A skúste pokračovať v chôdzi po vodnej hladine.

Uvidíte, ako sa v tom momente vo vašom vnútri vzbúri všetko to rozumovo racionálne a bude sa vás snažiť všemožne presvedčiť, že sa to nedá a že ste blázon, keď o tom vôbec uvažujete. Že ste blázon, ak vôbec pripúšťate túto možnosť.

Táto možnosť je však reálna presne tak, ako sa to uvádza v evanjeliách. Ale tá búrka, ktorá začne zúriť vo vašom vnútri pred prvým krokom po vodnej hladine, bude pre vás jasným svedectvom toho, ako veľmi a akým zásadným spôsobom si to rozumovo racionálne v nás zotročilo našu osobnosť. Ako nás pripútalo k hmote a k tomu, čo sa fyzicky dá, alebo nedá.

Bude to svedectvom, ako to rozumovo materialisticky racionálne v nás nechce za žiadnu cenu dopustiť, aby sme sa oslobodili z jeho područia a v neochvejnom presvedčení a pevnej viere v moc Ducha sa nestali skutočnými pánmi nad hmotným svetom.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1695848x
Priemerná čítanosť článkov: 2894x

Autor blogu

Kategórie