Založ si blog

Nepretržitý monitoring človeka Stvoriteľom

Ľudia sú v každej minúte dňa i noci nepretržite monitorovaní. Je zaznamenávané každé naše cítenie, každá naša myšlienka, každé naše slovo i čin. Dávne generácie o tom vedeli, a ako výstrahu pred realitou nepretržitého monitorovania človeka vyššou Mocou, zobrazovali na oltároch svojich chrámov takzvané Božie oko.

Bol to trojuholník, v ňom bolo zobrazené oko a z trojuholníka sa všetkými smermi šírili lúče. Išlo o symbolické vyjadrenie toho, že každého z nás Stvoriteľ nepretržite vidí a ľudia by si mali túto skutočnosť neustále uvedomovať a zariadiť sa v živote podľa nej.

A Stvoriteľ nás nielenže ustavične vidí, ale zároveň nám aj vystavuje účet z každého nášho citu, myšlienky, slova a činu. Úplne zo všetkého, čo z nás vychádza, sú voči nám vyvodené dôsledky Božou Spravodlivosťou. V prípade, že boli naše city, myšlienky, slová a činy dobré, aj dôsledky budú dobré. Avšak v prípade, že boli zlé, budú aj dôsledky zlé.

Ľudia dávnych dôb o týchto skutočnostiach vedeli a symbolicky ich zobrazovali vo svojich chrámoch. Ale pretože nepoznali pravý mechanizmus toho, ako to funguje, predstavovali si to tak, že Stvoriteľ skutočne osobne pozoruje každého človeka a podľa zásluhy ho odmeňuje za dobro dobrom a za zlo zlom.

V súčasnosti však už dozrel čas, aby sme poznali tento mechanizmus, pretože predstava Stvoriteľa, pozorujúceho každého z ľudí osobne je nesprávna. Je nesprávna preto, lebo Stvoriteľ to nerobí. Stvoriteľ má na to svojich služobníkov. Má na to vykonávateľov svojej Vôle.

Ide o ten istý druh služobníkov, ktorí spravujú prírodné dianie, pretože aj v tomto prípade prebiehajú procesy, podobné procesom v prírode. V prírode sa bytosti prírody starajú o všetko, čo v nej rastie, dozrieva a prináša plody. Starajú sa o stromy, kvety a rastliny. Starajú sa o nich od semienka, cez malú rastlinku, až po veľký strom, ktorý nakoniec prinesie svoje ovocie.

A presne toto isté sa deje aj vo vzťahu k monitorovaniu jednania človeka a vyvodenia dôsledkov, ktoré musí za svoje jednanie prijať. Každé naše cítenie, každá naša myšlienka, každé naše slovo a čin sú semienka, ktoré sejeme do záhrady Pánovho stvorenia. A bytostní služobníci Najvyššieho tieto semienka, nech už sú dobré, alebo zlé, polievajú a starajú sa o ne, aby vyrástli a priniesli svoje ovocie. Ovocie, ktoré bude musieť prijať, požívať a prežívať ten, kto ich zasial.

Toto ovocie požívame jednak počas nášho pozemského života a jednak aj potom, keď odídeme na druhý svet. Na druhom svete nás čaká ovocie a dôsledky všetkého, k čomu sme dali podnet svojimi citmi, myšlienkami, slovami a činmi. Čakajú nás rajské záhrady, plné krásneho a dobrého ovocia, alebo záhrady pekelné, plné trpkého a jedovatého ovocia.

Aj to, čo práve teraz a v tejto chvíli prežívame, nech už je to pozitívne, alebo negatívne, je iba ovocím toho, akým spôsobom sme cítili, mysleli, hovorili a jednali v minulosti. V minulosti dávnej, nedávnej, alebo v minulosti, presahujúcej tento náš momentálny pozemský život.

Mali by sme preto začať na tieto skutočnosti konečne dbať s oveľa väčšou vážnosťou. Mali by sme dbať predovšetkým na čistou svojho vnútra. Na čistotu svojho vnútorného života, čiže na kvalitu nášho cítenia a myslenia.

Toto je rozhodujúce a toto je základ. Lebo to, ako cítime a myslíme sa automaticky odzrkadľuje v našej reči i v našom jednaní. Preto svoju bdelosť nemusíme koncentrovať na každé jednotlivé slovo a každý jednotlivý čin, čo sa v podstate v aktivite dňa ani nedá. Stačí, ak uprieme svoju pozornosť predovšetkým na čistotu svojho vnútra. Na čistotu svojho srdca. Na čistotu svojich citov a myšlienok. Naše slová a činy budú potom automaticky také, akí my sami vnútorne sme. Dobré a ušľachtilé v prípade čistého a ušľachtilého vnútra, alebo zlé, nízke a neušľachtilé v prípade ignorovania kvality svojho vnútra. Čiže v prípade absolútne nekontrolovaného vnútorného života, ponechaného napospas úplne všetkému.

Preto udržujme krb svojich myšlienok čistý. A zároveň v sebe udržujme silné a pevné chcenie k dobru. Tak budeme siať iba dobré semienka, ktoré ruky bytostných služobníkov Pána privedú k rastu a k tomu, aby priniesli dobré ovocie, prinášajúce požehnanie našim blížnym i nám samotným.

Dávajme si však veľký pozor, aby sme vo svojom vnútri nepestovali a netolerovali veci zlé, nízke a nečisté, pretože aj tieto semená privedú ruky bytostných služobníkov Pána k rastu a k tomu, aby priniesli svoje zlé ovocie, prinášajúce nešťastie a skazu našim blížnym i nám samotným.

Bdelosť nad čistotou krbu našich myšlienok a pevné chcenie k dobru nás uchráni od všetkého zla a povedie nás k Svetlu.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1694830x
Priemerná čítanosť článkov: 2892x

Autor blogu

Kategórie