Založ si blog

Prečo sa deje to, čo sa deje? A ako sa správne zachovať?

Málokto tuší, že všetko to doposiaľ nevídané, čo sa deje a čo po sebe nasleduje v rýchlom slede, počnúc pandémiou, vojnou a infláciou, je spôsobené zvýšeným tlakom Božieho Svetla. V jeho žiarení sa ľudia na zemi ocitli ako rastliny v skleníku, ktoré sú urýchlene nútené priniesť plody všetkého, čo sa v nich nachádza. Ale pretože skutočné dobré chcenie na našej zemi chýba, sú to hlavne plody zlé a jedovaté, prinášajúce bolesť a nešťastie.

Namiesto toho, aby v nás pod tlakom Pánovho Svetla rozkvitla dobroprajnosť, spravodlivosť, čistota a úcta k blížnym, derie sa na povrch nevraživosť, nenávisť, bezohľadnosť, sebectvo, klamstvo, pokrytectvo a mnoho iného, čo potom následne spôsobuje napríklad nútené obmedzovanie slobody v podobe pandemických opatrení. A spôsobuje to tiež vojnu, zabíjanie, infláciu, ožobračovanie, nedostatok a dezilúziu.

Všetko toto má však výchovný charakter, pretože nám je dopriate na vlastnej koži prežiť naše vlastné nesprávne hodnotové smerovanie v podobe prežívania jeho negatívnych dôsledkov. Zakúšame zlo, pretože sme zle a negatívne žili!

Zmena k lepšiemu spočíva v prvom rade v pochopení nesprávnosti hodnôt, prostredníctvom negatívnych dôsledkov, ktoré prinášajú. Máme to konečne pochopiť, a to nás má priviesť k nutnosti zmeny hodnotovej orientácie. Zmena má spočívať v našom preorientovaní sa na hodnoty ducha a v odsunutí hodnôt matérie na druhé miesto.

Hodnotami ducha, ako už bolo naznačené, je úcta a ohľaduplnosť k blížnym, je spravodlivosť, čestnosť, ušľachtilosť a dobrota. Medzi hodnoty ducha patrí i poznanie pravého zmyslu ľudského bytia, ktorým je duchovný rozvoj prostredníctvom nadobúdania cností, potrebných pre dosiahnutie vstupu do kráľovstva nebeského. A k hodnotám ducha patrí v neposlednej miere i láska a úcta k Stvoriteľovi a k jeho Vôli, prejavujúca sa poznávaním tejto Vôle a jej naplňovaním.

Jedine prostredníctvom takejto hodnotovej orientácie sa staneme pravými dobrodincami nášho sveta, pretože takéto hodnotové smerovanie musí priniesť v zvýšenom tlaku Pánovho Svetla, obklopujúceho v súčasnosti našu zem, iba dobré ovocie, ktoré sa stane požehnaním našej duši i celému svetu. Toto je to najdôležitejšie a všetko ostatné je druhoradé, pretože kvôli dobrému ovociu, ktoré začneme prinášať, budeme môcť byť ako dobré stromy ďalej ponechaní v Pánovej záhrade jeho nádherného stvorenia. Všetky ostatné stromy, neprinášajúce dobré ovocie, budú v blízkej dobe vyťaté a spálené v ohni tak, ako to bolo predpovedané už pred stáročiami.

PS. Tento krátky text vznikol preto, aby sa v dnešnej dobe prevratných udalostí, vyvolaných žiarou lúča Pánovho Svetla spamätalo a zachránilo čo najviac ľudských duší. A článok vznikol aj preto, aby nikto, až bude stáť pred súdnou stolicou Pána nemohol povedať, že nevedel.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1688861x
Priemerná čítanosť článkov: 2882x

Autor blogu

Kategórie