Založ si blog

Svetonázorová nezmieriteľnosť očkovaných a neočkovaných

Kde sú sociológovia a psychológovia, ktorí by presne a objektívne pomenovali, prečo je dnes naša spoločnosť tak polarizovaná? Čo je príčinou jej rozdelenia a aké to má hlbšie a najhlbšie súvislosti?

Žiaľ, niet o to záujem ani zo strany odborníkov, ani zo strany obyvateľstva, a to aj napriek tomu, že ide o veci zásadného významu. Ale pretože ide naozaj o veci zásadného významu, pokúsme sa ich objasniť v tomto článku.

O ľuďoch z nášho blízkeho okolia, o našich susedoch, kolegoch v práci, alebo členoch našej širšej rodiny vieme, akí sú. Čiže, aké hodnoty uznávajú a čo vo svojom živote považujú za prioritné. No a ja osobne som si všimol, že tí, ktorí sa rozhodli pre očkovanie, už dávno pred pandémiou viedli štýl života, s akým sa ja osobne nestotožňujem. Uznávali hodnoty, ktoré mne osobne nič nehovoria.

Avšak z hľadiska ich vlastnej hodnotovej a svetonázorovej orientácie bolo úplne prirodzené, že bez akéhokoľvek zaváhania siahli po vakcíne. Bol to pre nich úplne normálny krok, ktorým si chcú zabezpečiť čo najbezproblémovejšie pokračovanie ich doterajšieho spôsobu života.

Všimol som si, a príklady z môjho okolia to potvrdzujú, že po vakcíne siahajú hlavne ľudia konzumne a materiálne orientovaní. Siahajú po nej ľudia prosystémoví, ktorým súčasný systém usporiadania vecí dokonale vyhovuje a sú v ňom schopní vynikajúco profitovať. Prináša im peniaze, vplyv, dostatok a pohodlný život. Ich materiálne snaženie a materiálny prospech je pre nich všetkým a vkladajú doň všetku svoju životnú energiu, čo im prináša rôzne benefity.

A aby si mohli nerušene materiálne užívať potrebujú, aby ich telo bolo zdravé. Potrebujú, aby nebolo ohrozené covidom, a aby zdravotné problémy s covidom súvisiace, alebo dokonca prípadná smrť nezabránili ich materiálnemu užívaniu. Preto sa z presvedčenia dávali testovať, dávajú sa očkovať všetkými dávkami a dodržiavajú všetky, aj tie najabsurdnejšie pandemické opatrenia. Preto ich tiež maximálne poburuje, že to niekto nerobí s takou vážnosťou, ako oni, čím ich vystavuje riziku nákazy. Títo ľudia nechcú byť nijako obmedzovaní vo svojich dovolenkách, lyžovačkách, návštevách reštaurácií, alebo kultúrnych podujatí. Preto úplne prirodzene siahajú po vakcíne. Týchto jedincov môžeme súhrnne nazvať ľuďmi hmoty a tela.

Ale ako vieme, existuje aj druhá skupina ľudí, ktorí vyjadrujú silný nesúhlas s pandemickými opatreniami, tušiac v ich pozadí aj niečo iného, ako iba boj proti covidu. Ide o ľudí s nie až tak silnými väzbami na matériu, hovoriacimi o porušovaní ľudských práv, o ukracovaní slobody, o výhrade svedomia a o práve na vlastné presvedčenie. Títo jedinci nesúhlasia s vakcináciou a bránia sa jej. Kvôli svojmu presvedčeniu sú ochotní vzdať sa dovoleniek, návštev reštaurácií a mnohých iných vecí, čo je pre ľudí hmoty a tela absolútne nepredstaviteľné. A kvôli svojmu presvedčeniu sú ochotní riskovať aj svoj život.

Do kategórie odporcov vakcinácie patria aj tí, ktorí majú obyčajný strach. Ak však prenikneme do podstaty ich strachu zistíme, že ide o strach, prameniaci z nedôvery. Z nedôvery v systém, z nedôvery v média, z nedôvery v odborníkov poplatných vláde a z nedôvery vo vakcínu, za ktorej aplikáciou sa môžu skrývať nebezpečné a nekalé veci.

Ak si to teda všetko veľmi stručne zhrnieme, máme dve základné skupiny. Jedna preferuje pozemský život a fyzické zdravie, zatiaľ čo druhá preferuje slobodu, svedomie a presvedčenie. Prvú skupinu tvoria ľudia hmoty a druhú ľudia ducha. Prvá skupina berie ohľad len na veci materiálne a hmotné, zatiaľ čo druhá skupina berie ohľad na veci vyššie, ako sú iba tie hmotné. Prvá skupina je duchovne mŕtva a druhá skupina je duchovne živá.

A práve v tomto spočíva podstata nezmieriteľnosti ich postojov a ich vzájomného neporozumenia, pretože jedni stoja na pozíciach hmoty a druhí na pozíciách ducha. Každý vidí veci z vlastného hľadiska a posudzuje ich z vlastnej perspektívy. Preto zástancovia hmoty nikdy nepochopia argumenty ľudí ducha, a preto ľudia ducha nebudú môcť nikdy akceptovať a prijímať to, čo presadzujú ľudia hmoty.

Možno však zapochybovať, či je táto kategorizácia správna, pretože do nej nezapadá fakt, že cirkevní hodnostári i samotný pápež podporujú vakcináciu a vyzývajú k nej aj veriacich.

To je však len treba uviesť na správnu mieru. Pojem kresťan je odvodený od Krista a znamená nasledovanie Krista. A Kristus šiel kvôli hodnotám ducha na smrť tela! Súčasné cirkvi však robia opak, pretože vyzývajú k zodpovednosti pre ochranu pozemského života, ale na úkor hodnôt ducha a za cenu ich pošliapania. Za cenu pošliapania slobody a slobodnej vôle ľudskej osobnosti. Za cenu vnútorného znásilňovania presvedčenia ľudí, ako i za cenu popretia toho, k čomu ich nabáda ich svedomie.

Takéto cirkvi neslúžia duchu a jeho hodnotám, ale iba telu, hmote a jej hodnotám. Preto sú aj dnes úplne rovnako vzdialené od pravdy, ako bola židovská cirkev pred 2000 rokmi, keď nespoznala, neprijala a zavraždila Krista. A rovnako aj dnes vraždia materialistické cirkvi hodnoty ducha, hovoriac o zodpovednosti, ktorá ale nesúvisí so zodpovednosťou za blaho ducha, ale len so zodpovednosťou za blaho tela.

V Biblii sa píše: Kto hľadá svoj život stratí ho a kto by hoci aj stratil svoj život kvôli hodnotám ducha, nájde ho.

Materialistom ide len o ich pozemský život a kvôli tomu sú odhodlaní urobiť čokoľvek. Aj dať si pichnúť experimentálnu vakcínu, ktorá je v skutočnosti génovou terapiou, zasahujúcou do DNA. Materialisti sú ochotní dať si týmto spôsobom hoci aj ukradnúť vlastnú osobnosť a vlastné, autentické a prirodzené, geneticky nemodifikované človečenstvo, len aby sa zachránili a mohli si nerušene užívať všetkých pozemských výhod. Ale nakoniec aj tak o svoj život prídu a spolu s ním aj o právo na večné bytie, pretože boli zameraní len na hodnoty materiálne a hodnoty ducha im boli ukradnuté.

A naopak, ak by ľudia, orientujúci sa na hodnoty ducha aj nebodaj fyzicky zomreli, neprídu o večné bytie, pretože stáli na strane ducha a jeho večných hodnôt.

To totiž, čo sa v súčasnosti deje, je súčasťou niečoho oveľa väčšieho. Je to súčasťou veľkého triedenia v nadchádzajúcej očiste predpovedanej prorokmi, v ktorej sa má roztriediť a oddeliť duchovne mŕtve od duchovne živého. A toto triedenie práve prebieha, pričom každý človek, trebárs aj vo vzťahu k vakcinácii, sa musí postaviť na jednu, alebo na druhú stranu. Inej možnosti niet! Musí sa postaviť buď na stranu ducha, alebo na stranu hmoty. Musí ukázať, či mu ide len o pozemské bytie a prežitie, alebo je schopný zohľadniť aj niečo vyššie, čo hmotu presahuje. Napríklad hlas svedomia, slobodu, alebo posvätnosť vlastného presvedčenia. Žijeme v dobe prebiehajúceho súdu, v ktorom každý súdi sám seba tým, kam sa zaradí a čo bude preferovať.

A v tejto vážnej dobe budú ľudia hmoty, ľudia duchovne mŕtvi vyvíjať enormné úsilie na to, aby zlomili duchovne živých. Aby do nich nasilu napichali vakcíny, aby geneticky modifikovali ich telo, aby ich okradli o ich vlastnú osobnosť, a aby z nich urobili len bio robotov bez ducha, akí sú oni sami.

No a tento text vznikol preto, aby ľudia rôznej miery duchovného vyciťovania vedeli, čo sa vlastne deje. Aby vedeli, že žijeme v dobe, v ktorej antikrist, čiže ten, kto stojí proti Kristovi a duchu, reprezentovaný ľuďmi hmoty, sa bude usilovať likvidovať a potierať ľudí ducha, v snahe učiniť z celej Zeme veľké kráľovstvo antikrista. Z dávnych proroctiev však vieme, že hodnoty ducha a im verní nakoniec zvíťazia, a zlo obmedzenosti matériou bude definitívne porazené.

A preto by sa mali všetci tí, ktorí vedome, podvedome, alebo nevedome stoja na správnej strane, ešte intenzívnejšie upnúť k hodnotám ducha a k Stvoriteľovi, aby mali v nadchádzajúcich ťažkých bojoch dostatok síl zostať na víťaznej vlne. Mali by sa sa ešte viac, ešte silnejšie a ešte vedomejšie upnúť k hodnotám ducha a k Pánovi, aby nezapochybovali, aby neboli zlomení a nezrútili sa. Nech im v tom Boh pomáha!

PS. Žiaľ, samozrejme že existuje ešte aj tretia skupina ľudí, nachádzajúca sa v strede medzi tými dvomi už menovanými. Tvoria ju jedinci duchovne živí a vnútorne vyciťujúci vakcináciu ako čosi nesprávne. Avšak pod nátlakom, v strachu pred stratou zamestnania a z rôznych iných podobných dôvodov k nej boli donútení, a v rozpore so svojim svedomím a vnútorným presvedčením sa nakoniec dali očkovať. Títo jedinci boli znásilnení systémom, pretože neboli dosť silní a nechali v sebe pošliapať to, čo vnímali ako správne.

Nikto ich však zato nemôže súdiť, pretože nikto netuší, aký vnútorný boj museli zvádzať a čo všetko museli brať do úvahy. Právo odsúdiť ich, alebo ospravedlniť ich zostáva iba v rukách toho najpovolanejšieho: Pána a Sudcu nás všetkých. Jedine On spravodlivo určí, kam budú nakoniec zaradení. Či k víťazstvu Svetla a jemu verných, alebo k porážke temna a jeho poskokov.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1689343x
Priemerná čítanosť článkov: 2883x

Autor blogu

Kategórie