Založ si blog

Pár slov o fungovaní vyššej Spravodlivosti

Môžete mi prosím vysvetliť určité protirečenie v účinkoch Zákona spätného pôsobenia, prostredníctvom ktorého sa vo stvorení naplňuje dokonalá a vyššia Spravodlivosť? Na ilustráciu uvediem dva popisy, ktoré charakterizujú tento Zákon, avšak ktoré si podľa mňa vzájomne protirečia:

Prvý:

Už naši predkovia vraveli: Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva! Alebo: Božie mlyny melú pomaly, ale isto! No a moderným spôsobom je možné povedať: Aká bola akcia, taká bude reakcia!“

Druhý:

Sila nevyhnutného spätného zásahu bude ešte znásobená účinkami rovnorodých foriem, ktoré boli k pôvodnej, základnej forme pritiahnuté počas jej putovania stvorením. Preto platí, že čo zasejeme – to aj zožneme! Keď sme teda zasiali zrnko – zožneme celý klas!

A teraz moja otázka:

Ako môže byť reakcia zároveň rovnaká aj väčšia, ako pôvodná akcia? Nie je v tom protirečenie?

Odpoveď:

V čom vidíte na prvý pohľad protirečenie, v tom v skutočnosti žiadneho protirečenia niet. Prečo? Lebo ste nezobrali do úvahy časový faktor.

V Zákone spätného účinku sa totiž všetko vracia naspäť buď po veľmi krátkom čase a mnohokrát sa dá povedať, že až takmer bezprostredne, alebo potom až po určitom dlhšom časovom období – po rokoch, desaťročiach, alebo ešte omnoho dlhšej dobe.

Po „omnoho dlhšej dobe“ môže znamenať niekedy až naše predchádzajúce pozemské bytie, pretože všeobsiahly Zákon spätného účinku neberie na zreteľ iba náš súčasný, krátky pozemský život, ale zohľadňuje celé naše bytie. To znamená našu existenciu pred týmto pozemským životom, ako i po ňom.

V rýchlom spätnom účinku sa nám teda vracia odplata bezprostredne a takmer ihneď, a preto zodpovedá úplne presne tomu, čo sme svojim konkrétnym činom zasiali, a tým i bezprostredne vyvolali.

Čím však uplynie väčší čas medzi činom a návratom spätného účinku, tým viac pôsobí iný Zákon, a síce, Zákon rovnorodosti, prostredníctvom ktorého sa každý jednotlivý spätný účinok na svojej ceste stvorením postupne obaľuje rovnorodosťou, a tým čoraz viac mohutnie. Takto sa zo zrna stáva klas.

V poznaní uvedenej Zákonitosti sa skrýva odpoveď na otázku mnohých, ktorým nedá spávať fakt, prečo jestvujú zlí ľudia, ktorým sa dlhodobo, či dokonca celý život očividne darí. Pravda je však taká, že títo ľudia v skutočnosti vôbec nič nevyhrali a s ničím a nikým nevybabrali. Práve naopak!

Niet totiž na svete človeka, ktorý by dokázal uniknúť pôsobeniu Zákona spätného účinku. Avšak o čo príde tento účinok neskôr, o to väčšiu silu a údernosť bude mať. A to preto, lebo zrnko, ktoré človek zasial napokon časom dozrelo v klas.

Každý z nás bude teda jedného dňa musieť prežívať ovocie všetkých svojich činov. Tomu jednoducho nemožno uniknúť. O čo to však bude neskôr, o to to bude silnejšie a intenzívnejšie.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1689131x
Priemerná čítanosť článkov: 2882x

Autor blogu

Kategórie