Založ si blog

Nadbytok informácií zahmlieva najvyššiu Pravdu! Je to zámer!

Informačný nadbytok je prekliatím modernej doby. Vo vzťahu k nájdeniu najvyššej Pravdy Ducha nám totiž cestu neuľahčuje, ale naopak sťažuje. Sťažuje tak, že táto Pravda sa nám stáva nedosiahnuteľnou podobne, ako nájdenie ihly v kope sena.

Musíme sa preto stať schopnými určitej selekcie. Selekcie duchovných informácií na dve kategórie. A síce na informácie zásadného druhu, majúce rozhodujúci vplyv na náš duchovný rast a na informácie, alebo skôr zaujímavosti, ktorých poznanie, prípadne nepoznanie nemá v zmysle priamej cesty nahor takmer žiaden význam.

Dnešná doba, ako už bolo spomenuté, sa totiž vyznačuje prílevom nesmierneho množstva informácií, teda aj duchovných, v ktorých sa môžeme bez správneho výberu priam utopiť a paradoxne, predsa zostaneme smädní, pretože skutočnej, osviežujúcej a občerstvujúcej Pravdy v nich skoro vôbec niet. Alebo iba kde tu zopár kvapiek.

Prebytok duchovných informácií v dnešnej dobe je však svedectvom pokrivenosti človeka, ktorý chce dychtivo vedieť stále viac, pričom skĺzava do povrchnosti a prehliada to najpodstatnejšie. Tie tisícky kníh, tiesniacich sa na policiach s ezoterickou literatúrou v kníhkupectvách nie sú v podstate ničím iným, ako pomníkom ľudskej pýchy a domýšľavosti. Neraz iba mätú vážne hľadajúcich a znemožňujú im nájsť skutočnú Pravdu, vyznačujúcu sa prostotou a jednoduchosťou.

Len sa totiž hlbšie zamyslime nad skutočnosťou, že veľkému Tvorcovi univerza stačili na vyjadrenie Jeho Vôle a požiadaviek voči ľudstvu dve kamenné tabule Desatora. Taktiež po pôsobení jeho Syna Ježiša zostali štyri útle spisy evanjelií, ktoré spolu dovedna tvoria knižku neveľkého rozsahu.

Žiaľ, pýcha a domýšľavosť ľudí zahmlili prostotu a jednoduchosť Pravdy, prichádzajúcej zo Svetla a v množstve kníh, výkladov a traktátov sa nakoniec Pravda celkom stratila.

Vzhľadom k poznaniu povahy ľudí však bolo takéto niečo zo Svetla predvídané. Bolo predvídané že tak, ako židia pod množstvom svojich vlastných ľudských rozumových „právd“ pochovali Pravdu prinesenú Mojžišom, že práve takýmto spôsobom raz kresťania pod nánosom dogiem a teologickej učenosti zakalia čistý jas Kristovej náuky.

Ako jedna z veľkých milostí bol preto ústami Krista zasľúbený príchod Ducha Pravdy. Osoby, ktorá má ľuďom darovať v čase najväčšieho, nimi vytvoreného zmätku opäť čistú a neskalenú Pravdu. Má sa tak stať tretí, posledný krát a táto Pravda bude predstavovať jedinú cestu k Svetlu. Cestu von z bludiska falošných názorov, pojmov, dogiem, duchovných senzácií a dezinformácií, pútajúcich a zadržiavajúcich ľudí v ich skutočnom duchovnom vývoji.

Hľadať a nájsť túto Pravdu, pochopiť ju a naučiť sa podľa nej žiť je momentálne tým najdôležitejším, čo vôbec jestvuje v našom živote.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1694844x
Priemerná čítanosť článkov: 2892x

Autor blogu

Kategórie