Založ si blog

Človeče, poznávaj priority! Tou najvyššou je Pán, bez ktorého nič neznamenáš!

Jestvuje Jediný, Veľký a Vševládny. A jeho Sila a jeho Svetlo z neho tryskajú do celého stvorenia. Nesmierne maličký je človek pred veľkosťou tohto Jediného. Je menej ako zrnko prachu! Ale aj napriek tomu môže stáť v jeho požehnaní. Môže totiž stáť v jeho Sile a jeho Svetle, ktoré prúdia univerzom. Môže stáť v ich ochrane a pomoci. Môže stáť v ich podpore. Ich prostredníctvom môže vykonávať veľké veci a budovať trvalé diela. Ich prostredníctvom môže kráčať víťazne svojim životom.

Upri preto človeče svoj zrak k Pánovi a snaž sa byť čistý! Snaž sa o čistotu a ušľachtilosť svojho vnútra! O čistotu a ušľachtilosť svojho chcenia a svojho myslenia, aby čisté Svetlo Najvyššieho a Jeho čistá Sila mohli tebou prúdiť bez prekážky.

Aby tak tvoje vnútro mohla naplniť čistá radosť zo života. Aby potom, súc naplnený radosťou a tichým, hlbokým šťastím, prúdila tvoja radosť, ktorou prekypuje tvoje vnútro do všetkého, čo činíš. Do všetkého, čoho sa dotkneš. Do všetkých tvojich činov, ktoré budeš konať na chválu Pána, ako prirodzený prejav vďačnosti za svoje šťastie.

Tak budeš prostredníctvom svojich radostných činov chváliť a uctievať Pána. Tak premeníš celý svoj život v jedinú nepretržitú modlitbu.

A túto nepretržitú bohoslužbu uctievania Pána budeš úplne prirodzene vykonávať každým svojim pohybom, každým svojim dychom a každým svojim skutkom. Tým sa staneš podobným anjelom v nebi, ktorí svojim chválospevom radostných činov bez prestávky oslavujú nezmernú dobrotu Najvyššieho.

Človeče, konanie veľkých vecí sa stane tvojim údelom, ak sa rozhodneš svojim očisteným bytím postaviť do čistoty prúdenia Svetla a Sily Pána, ktoré ťa budú podporovať.

Lebo hľa človeče, akým úbohým a prázdnym je svet ľudí, ktorí nestoja v požehnaní prúdu Sily a Svetla Pána všetkých svetov. Preto nie sú naplnení jeho šťastím a jeho radosťou. Preto nekonajú svoje diela jemu ku cti.

Konajú ich len ku cti seba samých! Konajú ich len na slávu seba samých a v prospech seba samých! A preto sa všetko, čo vytvárajú podobá babylonskej veži, s osudom už dopredu spečateným.

Pochop predsa konečne človeče, že alebo budeš konať veľké veci v podpore vznešenej Sily a žiarivého Svetla Pána, alebo zahynieš pod troskami toho, čo si vytvoril iba ty sám a považoval si to za veľké.

Človeče, úplne predsa postačí, keď ráno vstaneš a uvedomíš si, že prostredníctvom svojho čistého vnútra a čistého bytia, o ktoré sa snažíš, stojíš vo Svetle a v prúde Sily Jediného a Vševládneho. Že stojíš ako vojak na bojovom poli čelom proti všetkému, čo ťa očakáva. Nech už je to dobré, alebo nesprávne, skrivené a zlovoľné.

Ty sa ale nemáš čoho obávať, pretože za tvojím chrbtom stojí celá mnoho miliónová armáda tebe podobných tu na zemi i v celom obrovskom stvorení. Armáda všetkých bytostí dobrej vôle a čistého chcenia, stojaca v podpore nepredstaviteľnej Sily. Sily Moci Najvyššieho!

A tebe človeče stačí iba kráčať každým dňom vo vedomí tejto Sily. Pred ňou sa rozstupuje more! Pred ňou zachvacuje smrteľná úzkosť všetko zlé! Už len víťazstvo sa stane tvojim údelom.

Ty bláznivý človeče, prečo nechceš víťaziť? Prečo nechceš, aby sa ti všetko darilo? Prečo nechceš, aby si bol šťastný? Prečo nechceš, by si prežíval naozaj plnohodnotný život?

Ty bláznivý človeče, prečo sa nechceš stať vnútorne i navonok hodným Svetla svojím úsilím o čistou a ušľachtilosť, aby si sa mohol postavil do prúdenia jeho čistej Sily? Do Sily nepredstaviteľnej Moci, ktorá stojí za všetkými bytosťami dobrej vôle a čistého chcenia?

Človeče, prečo padáš, zraňuješ sa, trpíš a žiješ uzavretý sám do seba vo svojom egoizme, bez podpory moci Svetla Najvyššieho?

Človeče, prečo takto živoríš? Prečo, chceš zostať stále uväzneným v malosti vlastného ja? Prečo sa nesnažíš stať veľkým skrze veľkosť Ja Najvyššieho? Skrze veľkosť onoho nezmerného Ja Som?

Prečo okolo seba stále staviaš múry väzenia chladnej racionality, egocentrizmu a materialistickej obmedzenosti? Múry v ktorých zostávaš po celý svoj život uväznený? Prečo ich nerozbúraš a nenastúpiš cestu rozletu ducha k Svetlým výšinám?

Prečo si sa nechal tak zotročiť svojimi chybami, nedostatkami, necnosťami a náklonnosťami? Prečo sa neusiluješ stať slobodným, hrdým, čistým, spravodlivým a ušľachtilým, stojacim tak v žiare Svetla priazne Najvyššieho?

Ako vôbec môžeš človeče takto žiť? Ako vôbec môžeš uprednostňovať neplnohodnotnosť bytia pred jeho plnohodnotnosťou? Ako si vôbec mohol vymeniť pravé hodnoty za život bez akýchkoľvek vyšších a vznešenejších hodnôt? Ako vôbec môžeš týmto neuveriteľne nízkym „hodnotám“ obetovať všetko svoje životné snaženie? Ako môžeš opovrhovať veľkosťou a uprednostňovať malosť?

Človeče, všetko máš vo svojich rukách iba ty sám! Na tebe záleží, čo urobíš so svojim životom a kam ho nasmeruješ. Či k výšinám ducha, alebo do nížin ľudskej malosti.

Človeče, Pán všetkých svetov ťa nepotrebuje a preto sa ti nebude prosiť. On bol, je, bude a zostane Veľkým aj bez tvojej priazne!

Človeče, Pán nepotrebuje teba, ale ty potrebuješ Jeho, aby si sa prostredníctvom Jeho veľkosti mohol aj ty stať skutočne ľudsky veľkým. Aby si nakoniec nemusel biedne zahynúť vo svojej smiešnej egocentrickej malosti, ktorá ťa tak zúfalo oddeľuje od skutočnej Sily a pravého Svetla. Od Sily a Svetla najvznešenejšieho Boha, bez ktorého nie si absolútne ničím!

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1685862x
Priemerná čítanosť článkov: 2877x

Autor blogu

Kategórie