Prečo sa deje to, čo sa deje? A ako sa správne zachovať?

20. júna 2022, johanides, Nezaradené

Málokto tuší, že všetko to doposiaľ nevídané, čo sa deje a čo po sebe nasleduje v rýchlom slede, počnúc pandémiou, vojnou a infláciou, je spôsobené zvýšeným tlakom Božieho Svetla. V jeho žiarení sa ľudia na zemi ocitli ako rastliny v skleníku, ktoré sú urýchlene nútené priniesť plody všetkého, čo sa v nich nachádza. Ale pretože skutočné dobré chcenie na našej zemi chýba, sú to hlavne plody zlé a jedovaté, prinášajúce bolesť a nešťastie.

Namiesto toho, aby v nás pod tlakom Pánovho Svetla rozkvitla dobroprajnosť, spravodlivosť, čistota a úcta k blížnym, derie sa na povrch nevraživosť, nenávisť, bezohľadnosť, sebectvo, klamstvo, pokrytectvo a mnoho iného, čo potom následne spôsobuje napríklad nútené obmedzovanie slobody v podobe pandemických opatrení. A spôsobuje to tiež vojnu, zabíjanie, infláciu, ožobračovanie, nedostatok a dezilúziu.

Všetko toto má však výchovný charakter, pretože nám je dopriate na vlastnej koži prežiť naše vlastné nesprávne hodnotové smerovanie v podobe prežívania jeho negatívnych dôsledkov. Zakúšame zlo, pretože sme zle a negatívne žili!

Zmena k lepšiemu spočíva v prvom rade v pochopení nesprávnosti hodnôt, prostredníctvom negatívnych dôsledkov, ktoré prinášajú. Máme to konečne pochopiť, a to nás má priviesť k nutnosti zmeny hodnotovej orientácie. Zmena má spočívať v našom preorientovaní sa na hodnoty ducha a v odsunutí hodnôt matérie na druhé miesto.

Hodnotami ducha, ako už bolo naznačené, je úcta a ohľaduplnosť k blížnym, je spravodlivosť, čestnosť, ušľachtilosť a dobrota. Medzi hodnoty ducha patrí i poznanie pravého zmyslu ľudského bytia, ktorým je duchovný rozvoj prostredníctvom nadobúdania cností, potrebných pre dosiahnutie vstupu do kráľovstva nebeského. A k hodnotám ducha patrí v neposlednej miere i láska a úcta k Stvoriteľovi a k jeho Vôli, prejavujúca sa poznávaním tejto Vôle a jej naplňovaním.

Jedine prostredníctvom takejto hodnotovej orientácie sa staneme pravými dobrodincami nášho sveta, pretože takéto hodnotové smerovanie musí priniesť v zvýšenom tlaku Pánovho Svetla, obklopujúceho v súčasnosti našu zem, iba dobré ovocie, ktoré sa stane požehnaním našej duši i celému svetu. Toto je to najdôležitejšie a všetko ostatné je druhoradé, pretože kvôli dobrému ovociu, ktoré začneme prinášať, budeme môcť byť ako dobré stromy ďalej ponechaní v Pánovej záhrade jeho nádherného stvorenia. Všetky ostatné stromy, neprinášajúce dobré ovocie, budú v blízkej dobe vyťaté a spálené v ohni tak, ako to bolo predpovedané už pred stáročiami.

PS. Tento krátky text vznikol preto, aby sa v dnešnej dobe prevratných udalostí, vyvolaných žiarou lúča Pánovho Svetla spamätalo a zachránilo čo najviac ľudských duší. A článok vznikol aj preto, aby nikto, až bude stáť pred súdnou stolicou Pána nemohol povedať, že nevedel.