Nebuďme egoisti

6. novembra 2015, johanides, Nezaradené

Sme iba individuality, alebo sme aj niečo iné? Niečo, čo nás presahuje a my o tom zatiaľ nevieme? Možno aj preto sme tu na zemi, aby sme túto záhadu odhalili.

Nebuďme egoisti! Už titulok naznačuje cestu, ktorou máme vykročiť v poznávaní podstaty seba samého. Tá cesta spočíva v tom, že sa budeme snažiť odpútať od nášho chcenia, našich túžob, emócií a ďalších zložiek ega. Od toho, aby sme prospievali nielen sami sebe a mysleli iba sami na seba, ale aby sme brali do úvahy aj ostatné ľudské bytosti.

Prečo je to potrebné a aké to má dôsledky?

V takýto okamih nami totiž môže prúdiť rýdza, všadeprítomná existencia (Duch Boží), ktorá nás prestupuje. Byť zajedno s touto existenciou je zdrojom šťastia. V tomto stave napojenia, alebo ak chcete totálnej prítomnosti budeme konať s diametrálne inou kvalitou a pozitívne zmeny prídu samovoľne. My budeme ich strojcami.

Akonáhle dôjde k naplneniu našej bytosti onou esenciou, začne nami pretekať a pôsobiť na ostatných. Budeme pre ostatných inšpiráciou, akýmsi samovoľným duchovným liečením, nech pôjdeme kamkoľvek a budeme konať čokoľvek.

V takýto okamih všetky požiadavky na nás kladené, všetky ilúzie o tom ako máme vyzerať, ako sa máme správať, všetky tlaky na nás sa rozpadnú ako domček z kariet. Doslova zmiznú a my zistíme, aké zväzujúce boli a ako sme zrazu voľní a slobodní. Uvedomíme si, aká je táto bezpodmienečná nenútenosť krásna.

A v momente, keď sa táto kvalita objaví u dostatočného množstva ľudských bytostí a bude ďalej rásť, začne sa tento svet meniť. Politik bude konať v záujme celkovej existencie, ba možno už niečo také, ako politika nebude ani potrebné.

Zmizne fenomén peňazí a bezpodmienečná pomoc druhému sa stane automatickou potrebou. To je presne to, o čo tu ide.

Súčasný svet je však iný a je potrebné to rešpektovať. Jednoducho na viac zatiaľ nemáme. Ale my to môžeme zmeniť. A keď budeme chcieť, tak to aj zmeníme. Veď všetci predsa majú radi dobré konce.

Nezabudnime teda, že my sme tvorcovia sveta a kolektívneho vedomia a to každou myšlienkou, každým slovom a každým činom. A preto voľme múdro, aby mohol byť tento svet konečne šťastný.