Založ si blog

Reinkarnácia! O význame jej poznania na realitu

Človek nežije na zemi len raz, ale prichádza na ňu viackrát. To nie je teória, ale realita. Realita, ktorú mnohí neakceptujú, a preto si plnými dúškami užívajú života tak, akoby to bolo len jediný krát. To sa potom samozrejme zodpovedajúcim spôsobom prejavuje na ich morálke, na miere ich ohľaduplnosti voči iným a na mnohých iných veciach. A prejavuje sa to žiaľ značne negatívne.

No a práve poznanie o tom, že na zem prichádzame viackrát, aby sme tu zožali to, čo sme predtým zasievali, čiže poznanie nevyhnutnej odplaty za všetko, čo sme učinili, by mohlo zmeniť nesprávne zmýšľanie a jednanie mnohých.

Istý ateisticky založený človek sa k tejto téme vyjadril nasledovne: „Pokiaľ by naše opätovné vtelenia na na zem existovali, malo by určite takéto viac životné plánovanie a zmýšľanie prednosť pred jedno životným. Žiaľ, ja som ateista a na ďalšie životy neverím, rovnako ako ani v Stvoriteľa nie, nuž mi neostáva nič iného, ako sa podľa toho zariadiť. Čiže myslieť na to, aby som dosiahol materiálny blahobyt pre seba v tomto živote a to čo najskôr. Lebo život po päťdesiatke si už človek určite nemôže tak užívať, ako povedzme život po dvadsaťpäťke.“

Táto krátka úvaha dokonale vystihuje podstatu celého problému, spočívajúcu v úzko ohraničenom a sebecky materialistickom prístupe k životu ľudí ateisticky zameraných, ktorí sú presvedčení, že na zemi prežijú iba tento svoj jediný, súčasný pozemský život. Tomu potom nevyhnutne zodpovedajú ich hodnoty, postoje a všetko ich celoživotné snaženie.

Poznanie o opätovných vteleniach na zem je vedením o nepodplatiteľnej Spravodlivosti, ktorá vládne v našom stvorení. No a práve miera tohoto vedenia má veľký a nezanedbateľný vplyv na postoj človeka k vlastnému životu i na jeho postoj k iným ľuďom. Čiže na to, čo možno nazvať základnými prejavmi ľudskosti človeka voči človeku.

Uveďme si príklad: Istý podnikateľ bezohľadne okráda svojich zamestnancov. Odmena za prácu, ktorú im dáva totiž predstavuje iba zlomok hodnoty, ktorú jeho zamestnanci v skutočnosti vyprodukujú a tento takzvaný plat im sotva stačí na pokrytie ich najzákladnejších ľudských potrieb.

Majiteľ firmy teda neprimeraným spôsobom bohatne na úkor iných, a to tak, že ich v podstate okráda, pričom z hľadiska pozemských zákonov je je to úplne v poriadku. Ba práve naopak, pozemské zákony podobné zaobchádzanie s ľuďmi ešte podporujú.

Svetskú spravodlivosť a jej zákony teda možno pokriviť a zmanipulovať, avšak v nijakom prípade to už nie je možné urobiť so zákonmi univerza. Až sem totiž ľudská bezohľadnosť a vypočítavá chamtivosť nesiaha.

Účinky spomínaných spravodlivých zákonov sa prejavia tak, že dotyčný bude musieť po svojej smrti „na vlastnej koži“ prežívať všetko utrpenie, ktoré spôsoboval iným. A vlákna jeho osudu ho pri ďalšom pozemskom vtelení neomylne privedú presne do takých pomerov, v ktorých bude musieť on sám trpieť núdzou a nedostatkom, aby aj pozemsky až do špiku kostí osobne precítil, aké je niečo podobného ponižujúce a bolestné. Aby si na základe vlastného utrpenia uvedomil, že klamať a okrádať ľudí je zlé a nesprávne.

Takto prísne a nepodplatiteľne funguje univerzálna spravodlivosť, obsiahnutá v logike opätovných pozemských príchodov, ktorá samotná je dôsledkom jedného z najzákladnejších Zákonov univerza – Zákona spätného účinku. Ten hovorí: Kto čo zaseje, to aj bezpodmienečne zožne! Alebo ako vraveli naši predkovia: Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Alebo: Božie mlyny melú pomaly, ale isto! To teda znamená, že spravodlivá odplata nás určite neminie. Ak sa nám jej nedostane ihneď, tak určite po smrti, alebo až potom, v ďalšom pozemskom živote.

Keby by teda rôzni podnikatelia, majitelia firiem, politici, štátnici a koniec koncov celá spoločnosť vedela o týchto skutočnostiach, keby sa o nich otvorene hovorilo, mnohí z tých, ktorí dnes konajú nečestne a v ktorých ešte zostali zbytky svedomia, by sa určite nad tým zamysleli. A na základe svojich úvah by potom prehodnotili svoj postoj k druhým v duchu omnoho väčšej ľudskej ústretovosti a ohľaduplnosti.

No a pre všetkých tých, ktorí tieto veci chápať nechcú, ktorí ich ignorujú a nehodlajú sa nad nimi vôbec zamýšľať, pre všetkých tých platí nasledovné:

Váš smiech, založený na plači a strádaní iných sa zmení v plač! Vaše bohatstvo, založené na okrádaní iných sa zmení v žalostnú núdzu! Lebo čokoľvek zlé ste učinili iným, to budete musieť jedného dňa prežiť na svojej vlastnej koži! Taká je totiž železná Spravodlivosť, ktorej uniknúť nie je v silách nikoho na tejto zemi.

Vedz preto každý, kto páchaš zlo akéhokoľvek druhu, že pokiaľ si ty pokojne spíš a všemožne užívaš, železné zákony Božej spravodlivosti spriadajú v tichosti nitky tvojho osudu tak, že ťa jedného dňa tvrdo a bolestivo udrie presne to isté zlo, ktoré si ty sám spôsoboval iným. Tým si môžeš byť ty slepý a hluchý človeče, už teraz viac ako stopercentne istý!

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1694542x
Priemerná čítanosť článkov: 2892x

Autor blogu

Kategórie