Založ si blog

Nebuďme egoisti

Sme iba individuality, alebo sme aj niečo iné? Niečo, čo nás presahuje a my o tom zatiaľ nevieme? Možno aj preto sme tu na zemi, aby sme túto záhadu odhalili.

Nebuďme egoisti! Už titulok naznačuje cestu, ktorou máme vykročiť v poznávaní podstaty seba samého. Tá cesta spočíva v tom, že sa budeme snažiť odpútať od nášho chcenia, našich túžob, emócií a ďalších zložiek ega. Od toho, aby sme prospievali nielen sami sebe a mysleli iba sami na seba, ale aby sme brali do úvahy aj ostatné ľudské bytosti.

Prečo je to potrebné a aké to má dôsledky?

V takýto okamih nami totiž môže prúdiť rýdza, všadeprítomná existencia (Duch Boží), ktorá nás prestupuje. Byť zajedno s touto existenciou je zdrojom šťastia. V tomto stave napojenia, alebo ak chcete totálnej prítomnosti budeme konať s diametrálne inou kvalitou a pozitívne zmeny prídu samovoľne. My budeme ich strojcami.

Akonáhle dôjde k naplneniu našej bytosti onou esenciou, začne nami pretekať a pôsobiť na ostatných. Budeme pre ostatných inšpiráciou, akýmsi samovoľným duchovným liečením, nech pôjdeme kamkoľvek a budeme konať čokoľvek.

V takýto okamih všetky požiadavky na nás kladené, všetky ilúzie o tom ako máme vyzerať, ako sa máme správať, všetky tlaky na nás sa rozpadnú ako domček z kariet. Doslova zmiznú a my zistíme, aké zväzujúce boli a ako sme zrazu voľní a slobodní. Uvedomíme si, aká je táto bezpodmienečná nenútenosť krásna.

A v momente, keď sa táto kvalita objaví u dostatočného množstva ľudských bytostí a bude ďalej rásť, začne sa tento svet meniť. Politik bude konať v záujme celkovej existencie, ba možno už niečo také, ako politika nebude ani potrebné.

Zmizne fenomén peňazí a bezpodmienečná pomoc druhému sa stane automatickou potrebou. To je presne to, o čo tu ide.

Súčasný svet je však iný a je potrebné to rešpektovať. Jednoducho na viac zatiaľ nemáme. Ale my to môžeme zmeniť. A keď budeme chcieť, tak to aj zmeníme. Veď všetci predsa majú radi dobré konce.

Nezabudnime teda, že my sme tvorcovia sveta a kolektívneho vedomia a to každou myšlienkou, každým slovom a každým činom. A preto voľme múdro, aby mohol byť tento svet konečne šťastný.

Prečo udrel blesk do sochy Krista? Neveští to nič dobrého!

27.02.2023

Internetom obletela fotografia známej monumentálnej sochy Krista v brazílskom Rio de Janeiru, ako do nej udrel blesk. Média o tom napísali: „Nielen do hriešnikov, ale do samotného Krista udrel blesk z čistého neba.“ Akú má táto skutočnosť duchovnú symboliku? Je totiž naozaj mimoriadne znepokojivé, keď služobníci Stvoriteľa, čiže bytosti prírody, spravujúce prírodné [...]

Nepoškvrnené počatie Krista! Ako to bolo naozaj? 2

02.12.2022

V rozhlasovom vysielaní v predvianočnom období dostávajú často priestor mnohí predstavitelia rôznych cirkví a vierovyznaní. V jednom z takýchto vstupov položila poslucháčka telefonicky otázku prítomnému kňazovi, ako by vysvetlil účinkovanie Ducha pri Ježišovom počatí. Dotyčný povedal, že k vyčerpávajúcej odpovedi by bol potrebný obsiahly a komplikovaný teologický [...]

Pozor! Možno už horí zápalná šnúra!

28.11.2022

Tento text je odpoveďou všetkým posmievačom, pochybovačom, ale aj všetkým úprimne sa pýtajúcim na otázku, prečo nie je vidieť nijaké vonkajšie znaky toho, že Svetlo zvíťazí? Že naša zem je obklopená armádou Svetla, čo znamená blízke víťazstvo Božej Vôle. Ako je možné, že nič z toho fyzicky nevidíme? Odpoveď je jednoduchá. Pretože sa to stane náhle, zvečera [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 586
Celková čítanosť: 1696852x
Priemerná čítanosť článkov: 2896x

Autor blogu

Kategórie